Мер Гамбурга відвідав Київводоканал

22.04.2024
Поділитися:

Сьогодні мер Гамбурга Петер Ченчер відвідав Київводоканал. Місто Гамбург стало побратимом Києва у квітні 2022 року, і відтоді активно надає українській столиці гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що у 2022 році між Київводоканалом та HAMBURG WASSER було укладено Меморандум провзаєморозуміння і партнерство, який було доповнено у 2023 році.

В рамках Меморандуму опрацьовувались проєкти з оптимізації роботи Деснянської водопровідної станції та закупівлі необхідного обладнання. Фахівців Київводоканалу відвідували об’єкти водопровідно-каналізаційногогосподарства у Німеччині, зокрема у місті Гамбург.

Наразі завдяки співпраці з німецькими колегами вже встановлено сучасну установку для відпрацювання технологій очищення і знезараження води на Деснянській водопровідній станції, яка дозволить напрацювати технологічні рішення для подальшої модернізації станції. Після оновлення Деснянської станції кияни матимуть безпечну і якісну воду, як у європейських країнах - знезаражену без використання хлору.

В рамках меморандуму також було реалізовано закупівлю резервних акумуляторних систем живлення та обладнання для джерел безперервного живлення, придбана автоцистерна для підвезення питної води. Також німецькі колеги надали Київводоканалу допомогу у розвитку геоінформаційної системи.

Під час сьогоднішньої зустрічі керівники Київводоканалу подякували гостям за допомогу та підтримку, розповіли про роботу нашого підприємства під час війни та обговорили подальші плани співпраці.