У приміщенні «Київводоканалу» проводять слідчі дії, колектив підприємства розраховує на об’єктивне й неупереджене розслідування

22.12.2023
Поділитися:

Сьогодні у приміщеннях центрального офісу ПрАТ «АК «Київводоканал» проводить слідчі дії Печерська окружна прокуратура м. Києва. Обшуки стосуються нібито привласнення коштів під час організації процедурних процесів роботи системи водопостачання та водовідведення.

На підприємстві надають доступ до запитуваної документації відповідно до норм чинного законодавства та з урахуванням вимог воєнного стану. Водночас у «Київводоканалі» наголошують, що всі процедури закупівель здійснювалися відповідно до вимог, передбачених законами України та інших норм чинного законодавства.

«Київводоканал» та майже 7 тисяч його працівників щодня попри небезпеку виконують свою роботу, забезпечуючи киян життєво необхідними послугами. Більше 200 працівників підприємства пішли до лав Збройних Сил України та підрозділів тероборони і стали на захист країни.

Утім уже понад рік «Київводоканал» перебуває під тиском правоохоронних органів, які неодноразово висували сумнівні обвинувачення проти працівників підприємства. Також, не дотримуючись вимог кримінально-процесуального кодексу при здійсненні слідчих дій, неодноразово порушувалися права працівників підприємства.

«Київводоканал» розраховує на об’єктивне та неупереджене розслідування, а не чергову спробу дискредитувати міське підприємство.