Автостанцію Видубичі відключили від водопостачання через аварію на каналізаційній мережі

12.06.2020
Поділитися:

Сьогодні співробітники Київводоканалу були вимушені відключити Автостанцію "Видубичі" від водопостачання через аварію на каналізаційній мережі.

До Київводоканалу почали надходити скарги мешканців про те, що біля автовокзалу відбувається витік стоків. Як виявилося, аварія сталося на каналізаційній мережі, яка не перебуває на балансі водоканалу, а належить автостанції, тож і має ремонтуватися балансоутримувачем. Через аварію на мережі водовідведення стоки потрапили до дощової каналізації та далі до річки Дніпро, що є грубим порушенням екологічних норм та завдає шкоди довкіллю.

В ході обстеження було також виявлене самовільне підключення до міських мереж водопостачання.

Щоб запобігти подальшому виливу стоків на поверхню, Київводоканал відключив об`єкт від мережі водопостачання.  Представнику організації видано припис, згідно з яким відновлення водопостачання можливе лише за умов самостійної ліквідації аварії на каналізаційній мережі.

Ми усвідомлюємо, що це створить певні незручності для пасажирів, проте в інший спосіб припинити витік стоків неможливо. Тож сподіваємося на ваше розуміння ситуації та чекаємо від адміністрації автостанції швидких кроків вирішення цієї проблеми.