Борг киян перед Київводоканалом перевищив 303 млн гривень

27.04.2018
Поділитися:

Внаслідок неоплати споживачами комунальних послуг Київводоканал відчуває гостре недофінансування та не може якісно виконувати ремонтні роботи.

На сьогодні загальний борг киян – понад 303 мільйони гривень! Тому ми змушені були у квітні доставити до поштових скриньок споживачів більш ніж 125 тисяч письмових попереджень про заборгованість за надані послуги.

Ми у роботі з боржниками завжди шукаємо компроміс: пропонуємо укласти договір реструктуризації, рекомендуємо оформити субсидію, встановити лічильник. Якщо споживачі не реагують, а заборгованість збільшується, постачальник змушений обмежувати їм надання послуг.

У червні 2018 року набирає чинності новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Споживач буде обтяжений більшою відповідальністю за непогашену заборгованість. За кожний день прострочення – пеня, а за необхідності – обмеження або взагалі припинення надання послуг.

Хочемо нагадати, що можна отримати субсидію у районному управлінні праці та соціального захисту населення, якщо оплата комунальних послуг перевищує 15 % прибутку сім’ї. Пам’ятайте, що боржникам субсидія надається лише за наявності договору реструктуризації!

За детальнішою інформацією звертайтесь до розрахункового департаменту:

вулиця Електротехнічна, 16,

або за телефонами:

(044) 202-02-02,

(044) 515-13-16,

(044) 548-12-33 (телефон/факс)