Борги перед Київводоканалом можуть стати причиною відключення від каналізації

18.06.2018
Поділитися:

ПрАТ «АК «Київводоканал» продовжує систематичну роботу з боржниками. В рамках цієї стратегії було застосовано пристрій «Chop-2008», який призначений для індивідуального відключення випусків каналізації з квартир в багатоповерхових житлових будинках.

Перші відключення відбулися на масиві Троєщина по вулицях Градинській та Бальзака.

Спеціальну заслінку, яка блокує каналізаційний колектор квартири боржника, опускають у стояк з горища будинку. При цьому все, що відбувається всередині труби, оператор бачить на моніторі - через спеціальну камеру. Спеціаліст вибирає потрібний поверх, знаходить квартиру і наглухо перекриває вихід стічних вод.

«Ми підійшли до стояка, який нам потрібно відключити. Тепер виймаємо стопірні кільця і блокуємо каналізаційний випуск. Боржника відключено від каналізації, тепер все залежить від нього», - коментує завершальний етап процедури на горищі будинку по вул. Градинській головний інженер Розрахункового департаменту Київводоканалу Олександр Кущ.

Мешканець багатоповерхівки, якому перекрили каналізацію, заборгував перед Київводоканалом більше 4 тис. гривень. Повідомлення про відключення від каналізації було залишено на дверях його квартири.

Для розблокування каналізації потрібно погасити борг перед Київводоканалом, а також оплатити послугу підключення до каналізації. Орієнтовна вартість такої послуги – 2 тис. гривень.

Нагадаємо, станом на 31.05.18 заборгованість мешканців багатоповерхових будинків становить 427 млн. гривень. Недофінансування суттєво впливає на можливості Київводоканалу як підприємства, яке щоденно забезпечує водопостачання та водовідведення міста з майже тримільйонним населенням.

Тим, хто має заборгованість, Київводоканал завжди йде назустріч та в разі необхідності пропонує укласти договір реструктуризації, який можна оформити в одному з Центрів обслуговування споживачів (ЦОС), або в будь-якому з численних Центрів комунального сервісу (ЦКС). Згідно нового законодавства Київводоканал може не тільки обмежити водопостачання боржникам, а й повністю відключити від своїх послуг.