Бортницька станція аерації: до і після реконструкції

05.10.2018
Поділитися:

Триває реалізація проекту реконструкції Бортницької станції аерації (БСА) – єдиного об’єкту, який забезпечує очистку стічних вод Києва та прилеглих населених пунктів (загалом послугами станції користуються понад 5 млн. людей).

Три блоки БСА були збудовані ще в 1960 - 1980-их роках і станом на сьогоднішній день середня зношеність обладнання складає близько 80%.

Нагальними питаннями, які мають бути вирішені, є також неприємний запах в районах міста Києва, що знаходяться поблизу БСА, відсутність технології обробки та утилізації осаду, необхідність покращення якості очищення стічних вод.

Проект реконструкції БСА є наймасштабнішим  інфраструктурним проектом в Україні, який реалізовується за рахунок програми «Офіційної допомоги розвитку» за спеціальними умовами економічного співробітництва Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Процес реконструкції відбувається згідно узгодженого з японською стороною графіку і зараз Київводоканал знаходиться на етапі завершення підготовки тендерної документації на закупівлю робіт (вибір генерального підрядника). В IV кварталі 2018 року розпочнеться процедура торгів.

До вашої уваги дві відеопрезентації, які розповідають про поточний стан БСА та зміни,

які відбудуться після її реконструкції: