У Києві буде обмежено водопостачання у чотирьох районах у зв’язку з масштабною реконструкцією насосної водопровідної станції «Крутогірна»

29.03.2018
Поділитися:

 

«Київводоканалом прийнято рішення про відключення на добу насосної водопровідної станції «Крутогірна», - про це під час брифінгу заявив перший заступник директора, головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства «Київводоканалу» Володимир Костюк.

 

Київводоканал планує провести реконструкцію енергогосподарства НС «Крутогірна» з заміною насосного обладнання.

 

«Це дозволить збільшити міжремонтні терміни і зменшити трудозатрати на профілактичне обслуговування, знизити знос насосного обладнання та підвищити надійність та ефективність його роботи, а також зменшити втрати води в мережі», - зазначив Володимир Костюк.

 

«Під час проведення підготовчих  робіт з реконструкції енергогосподарства насосної водопровідної станції «Крутогірна» по заміні існуючого обладнання на сучасні електродвигуни, було обстежено обладнання станції та виявлено, що чотири одиниці запірної арматури знаходяться в  аварійному стані, а це унеможливлює завершення робіт по проекту реконструкції станції Крутогірна, що виконуються за кошти Світового банку», - зазначив він.

 

Володимир Костюк повідомив, що насосна водопровідна станція «Крутогірна» буде відключена із загальної схеми водопостачання міста 30 березня з 10 години до 7 години 31 березня 2018 року. Це буде здійснено для виконання робіт по заміні аварійної запірної арматури Д=800 мм.

 

Під час відключення буде частково обмежено водопостачання у таких зонах:

І. Зниження надійності водопостачання (зниження тиску у водопровідних мережах до значень пожежного мінімуму – 1,0-2,0 атм.):

Голосіївський район

- район Голосіїв – Амурська площа, центральні частини вулиць Васильківська і Ломоносова та Голосіївського проспекту, а також суміжні вулиці;

- район проспект Науки – Стратегічне шосе та суміжні вулиці.

Святошинський район

- Микільська Борщагівка в районі вулиць Гната Юри, Володимира Покотила, Сім’ї Сосніних та суміжних вулиць.

Солом’янський район

- житловий масив Першотравневий в районі вул. Авіаконструктора Антонова, Чоколівського бульвару, вул. Пітерської та суміжних вулиць;

- житловий масив Солом’янка в районі Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом’янської та Андрія Головка, проспекту Лобановського;

- житловий масив Чоколівка (забудова від Чоколівського бульвару до аеропорту Жуляни) – повністю;

- група житлових масивів Відрадний (забудова в районі, обмеженому бульваром Вацлава Гавела, вул. Гарматна, Відрадним проспектом, вулицями Новопольова та Пост-Волинська) – повністю.

 

ІІ. Обмеження водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхової забудови:

Голосіївський район

- житлові масиви Теремки-1, Теремки-2 – повністю;

- багатоповерхова забудова вздовж проспекту Науки та суміжних вулиць;

- район Голосіїв від Голосіївської площі до ж/м Теремки;

                                   Святошинський район

- житловий масив Микільська Борщагівка – повністю;

- житловий масив Південна Борщагівка – повністю;

- житловий масив Академмістечко в районі вул. Генерала Вітрука та суміжних вулиць;

- район Галагани в межах вулиць Дружківська та Чистяківська, проспекту Перемоги.

Солом’янський район

- район Шулявка в межах вулиць Вадима Гетьмана, Виборзької, Гарматної, Польової та суміжних вулиць.

Шевченківський район

- житловий масив Нивки – повністю.

На заході були присутні: перший заступник директора-головний інженер Департаменту експлуатації водопровідного господарства  ПрАТ «АК «Київводоканал» Володимир Костюк та  начальник інформаційного управління Київводоканалу Вікторія Яковлєва.

 

Для забезпечення водою жителів столиці Київводоканалом буде організовано під’ізд автоцистерн з водою за наступними адресами: вул. Академіка Стражеска на розі, вул. Героїв Севастополя, вул. Шепелєва на розі, вул. Новопольової, вул. Сім’ї Ідзіковських, 35, просп. Повітрофлотський, 84, вул. Ломоносова на розі, пров. Коломийського, а також надана схема розташування бюветних комплексів у цих районах.

 

Додаткова інформація:

Насосна водопровідна станція ІІІ-го підйому «Крутогірна» побудована і введена в експлуатацію у 1970 році, призначена для накопичення, додаткового знезараження води від НВС «Північна» і НВС «Десна-3» та забезпечення водопостачання житлових масивів: «Теремки», «Виставка», «Голосіїв», «Батиєва гора», «Чоколівка», «Микільська Борщагівка» та інших.

 

Установлена виробнича потужність НВС «Крутогірна» становить 183 тис. м3/добу.

Фактична середньодобова подача НВС «Крутогірна» з початку 2015 року становить 107 тис. м3/добу.

Подача води споживачам від НВС «Крутогірна» здійснюється в цілодобовому режимі.