Чому так довго: що може перешкодити усуненню аварії на водопроводі

24.02.2021
Поділитися:

Ми завжди намагаємося максимально оперативно усувати пошкодження на водопровідних мережах та завдавати якнайменше незручностей споживачам. Але з об’єктивних причин ми не завжди маємо  можливість це зробити. Сьогодні хочемо розказати, чому так може статися, відповівши на ваші найбільш поширені запитання.

1. Чому фахівці Київводоканалу приїхали на місце аварійної ситуації та після проведення огляду залишили місце аварії, нічого не зробивши?

- По-перше, це може статися, якщо ми виявили, що аварія сталася на інженерних мережах інших служб, наприклад, на трубопроводі гарячого водопостачання. Але ми обов’язково впевнимося, що профільні фахівці вже в курсі проблеми, або навіть дочекаємося їх приїзду.

- По-друге, іноді ми вимушені так робити, якщо аварійна ситуація незагрозлива, натомість наша присутність терміново необхідна в іншому місці, де сталась велика аварія, через яку відбувається підтоплення приміщень, великі втрати води, а мешканці можуть залишитись без водопостачання. Але ми обов’язково повернемось пізніше, щоб усунути витік, навіть якщо він невеликий.

 

2. Чому  довго не виконується благоустрій після завершення ремонтних робіт?

- Це може бути пов’язано з погодними умовами, адже якщо погода несприятлива, всі наші зусилля зійдуть нанівець, і потім доведеться все перероблювати.

- Також виконувати благоустрій немає сенсу, якщо поруч ще залишились пошкодження на інженерних мережах інших служб, наприклад, трубопроводі гарячого водопостачання.

Нагадаємо, що більшу частину робіт з благоустрою виконують підрозділи  Шляхово-експлуатаційного управління міста.

 

3. Як діятимуть працівники водоканалу, якщо у місці виникнення аварійної ситуації стоїть припаркована машина?

Якщо аварійна ситуація має серйозний характер, постраждати може не тільки сама машина, але й сусідні автівки, а можливо і будівлі, а споживачі можуть залишитись без водопостачання. Тому не завжди є можливість почекати, поки власник сам прибере свій транспортний засіб.   

Якщо хазяїна автівки немає поблизу,  нам доведеться викликати наряд поліції, а також повідомити про це до керуючої кампанії району міста, чергового по районній державній адміністрації та заступника голови РДА, відповідального за комунальне господарство району. Після цього буде вирішене питання евакуації машини з місця пошкодження міських водопровідних мереж. Але ця процедура може зайняти певний час, отже розпочати роботи вдасться не одразу.

 

4. Як діятимуть працівники водоканалу, якщо на водопровідних мережах, де сталась аварія, стоїть тимчасова споруда?

У разі пошкодження  труби, поряд з якою або безпосередньо над якою споруджено магазин чи гараж, підвести до місця аварії техніку та локалізувати пошкодження ми не зможемо. В такому разі виконання ремонтних робіт затягується аж до того моменту, поки споруду не буде демонтовано.

На жаль, єдине що може зробити водоканал при виявленні порушень – оформити та надати  власникам об'єктів-порушників припис  на демонтаж незаконно встановлених споруд. Відповідні акти та переліки таких об'єктів потім передаються до Департаменту міського благоустрою. Якщо тимчасова споруда розміщена на законних підставах, Департамент міського благоустрою звертається до Комісії з питань розміщення тимчасових споруд з проханням розглянути можливість демонтажу з подальшим переміщенням цієї споруди із охоронної зони. Якщо ж споруда побудована незаконно, Департамент міського благоустрою доручає КП “Київблагоустрій” провести демонтаж об’єкта.

Більше про такі випадки читайте тут.