Київводоканал продовжує роботу зі встановлення лічильників з дистанційним зняттям показників у житлових будинках столиці

05.04.2018
Поділитися:

На даний час вже 20 житлових будинків-новобудов  обладнано функцією дистанційного зйому з відповідною диспетчеризацією і найближчим часом ще 20 будинків будуть обладнані цією функцією.

В процесі диспетчеризації вузлів обліку води системами фіксуються показники лічильників, які передаються до Київводоканалу, а також аварійні події на лічильниках, зокрема через втручання на роботу лічильного механізму магнітом, відривання зчитуючого пристрою чи його пошкодження, а також зворотній проток води.

Київводоканал втілює проекти створення автоматизованих систем диспетчеризації вузлів обліку води для новобудов та будівель і споруд, що реконструюються починаючи з вересня 2016 року. Станом на березень 2018 року розглянуто проекти таких систем для 125 будинків, що охоплюють майже 60 тисяч вузлів обліку холодної та гарячої води.

Наразі дані передаються з 17 реалізованих систем (близько 9500 вузлів обліку).

В системах диспетчеризації вузлів обліку для нежитлових приміщень передбачається встановлення пристроїв, що дозволять дистанційно обмежувати водопостачання цих приміщень.