Дмитро Новицький: Своєчасний ремонт та заміна застарілого обладнання гарантують безперебійну роботу станції, а отже й безперевне водопостачання

18.06.2020
Поділитися:

На насосній водопровідній станції «Виноградар-3", де днями має відбутися заміна застарілого обладнання, відбувся прес-брифінг щодо обмеження водопостачання у кількох житлових масивах у зв`язку з плановими ремонтними роботами.

Генеральний директор ПрАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький повідомив, що заміна запірної арматури великих діаметрів на насосній водопровідній станції «Виноградар-3» Київводоканал проводитиме  з 22:00  19.06.2020 до 20:00  21.06.2020. В цей час через пониження тиску в мережах з можливо буде відсутня вода на верхніх поверхах будинків на житлових масивах Новобіличі, Микільська Борщагівка, Нивки і Галагани, Виноградар, Святошин, Академмістечко та Біличі, а також селищах  Горенка та Пуща-Водиця.

 

"Виноградар-3" - це одна з трьох наших найпотужніших станцій в системі централізованого водопостачання Києва. Запірна арматура, яка встановлена на станції, вже вичерпала свій термін експлуатації і потребує заміни, і зараз  виникла необхідність заміни двох великих засувок. Якщо вони вийдуть із ладу, ліквідація такої аварії займе набагато більше аніж дві доби. Київводоканал не може такого допустити. Своєчасний ремонт та заміна застарілого обладнання  гарантують безперебійну роботу станції, а отже й безперевне водопостачання. Роботи будемо проводити саме в вихідні дні, адже доволі багато мешканців в цей час виїжджають з міста і не користуються водою, та й взагалі у вихідний день легше спрогнозувати об`єми використання води. Хочу зауважити, що ми передбачили встановлення додаткових автоцистерн з питною водою - 5 наших машин, і ще 4 залучили зі сторонніх організацій. Крім того, в зоні зниження тиску працює 30 бюветних комплексів", - розповів генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Як наголосив Дмитро Новицький, за нормативами такі роботи мають виконуватися протягом 2-х діб, але фахівці Київводоканалу докладуть всіх зусиль, щоб завершити їх швидше. Разом з тим, мешканцям верхніх поверхів краще завчасно зробити запас води для господарських потреб.

"Виконати такі роботи без зупинки насосної станції неможливо, але на час проведення робіт ми зробимо переключення на водопровідних мережах та інших насосних станціях, щоб максимально компенсувати нестачу води",  - додав головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства Київводоканалу Володимир Костюк.

Адреси розташування автоцистерн, карту розташування бюветних комплексів та список будинків, які потраплять у зону пониження тиску, можна переглянути тут.