До повені готові

26.02.2021
Поділитися:

Останній місяць зими видався напрочуд сніжним, але весна вже наближається, тому дуже скоро сніг і крига розтануть і поповнять водою наші річки.

Під час паводку разом з талою водою до річок потрапляє більше забруднюючих речовин  та сміття, що змивається з берегів, тому якість води у джерелах водопостачання може погіршуватись.

Але ми заздалегідь готуємось до цього сезонного явища.  У період  повені, при погіршенні якості води у річках Дніпро та Десна, ми коригуємо технологічні режими підготовки питної води і, в разі необхідності, розширюємо спектр лабораторних досліджень та періодичність контролю якості води.У нас завжди наявний необхідний запас основних та додаткових реагентів  для підготовки, посиленого очищення та знезараження питної води.

Також напередодні паводку ми ретельно перевіряємо стан гідротехнічних споруд та обладнання на водомірних постах для здійснення гідрологічних спостережень. Наші фахівці виконують заходи щодо забезпечення безперебійної роботи водозаборів, водопровідних насосних станцій і мереж, визначають оптимальні режими  роботи водозабірних споруд та технологічного устаткування.

Наші три лабораторії цілодобово досліджують та контролюють якість питної води  у  35 контрольних точках на водопровідних  мережах і  на 19   насосних водопровідних станціях міста, тож ви можете бути певні, що отримуєте якісну питну воду незалежно від пори року і погодних умов.