Інвестиційна програма ПрАТ "АК "Київводоканал" на 2020 рік

22.01.2021
Поділитися:

Більше 300 мільйонів гривень було витрачено на реконструкцію об`єктів водопостачання та водовідведення, закупку технічного та технологічного обладнання за рахунок коштів інвестиційної програми Київводоканалу у 2020 році. 

Київводоканалу вперше за останні роки вдалося виконати інвестиційну програму в повному обсязі - понад 98% - та максимально ефективно використати ці кошти. (Наразі ми продовжуємо реконструкцію перехідних об'єктів на 2021 рік. Цим пояснюється виконання інвестиційної програми на 98%)

Нагадаємо, інвестиційна програма фінансується з тарифу на водопостачання та водовідведення (амортизаційні відрахування) і складає близько 8% в його структурі. Це вкладення у розвиток підприємства, оновлення технологій, ремонт мереж та модернізацію наших об’єктів. Заходи інвестпрограми направлені на оновлення основних фондів, підвищення ефективності виробництва та якості надання послуг.

Один з найважливіших наших екологічних проєктів - будівництво заводу з виробництва діоксиду хлору на Дніпровській водопровідній станції - був профінансований в рамках інвестиційної програми Київводоканал. Крім того, у 2020 році ми завершили реконструкцію семи об’єктів капітального будівництва.

Також, саме за кошти інвестиційної програми було реконструйовано вузол знезараження на насосній водопровідній станції «Мінська» та переведено її на використання гіпохлориту натрію замість хлору.

Ще було завершено реконструкцію резервуару чистої води на Дніпровській водопровідній станції і тепер очищена питна вода перед подачею у мережу зберігатиметься у сучасному приміщенні та зберігатиме високу якість.

Також було виконано реконструкцію ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора, колектора по вулиці Пирогівський шлях та чотирьох віадуків (сталеві трубопроводи) через р. Либідь.

Зараз ще триває реконструкція каналізаційної мережі по вул. Іллінській та по пров. Несторівському, також ми працюємо над технічним переоснащенням трьох каналізаційних насосних станцій, завершення їх реконструкції та введення в експлуатацію заплановано в рамках Інвестиційної програми на 2021 рік.

В рамках інвестпрограми Київводоканалу, розроблено ще ряд проєктів перспективного будівництва, які будуть реалізовані у майбутньому.