Київводоканал активізує роботу по відключенню порушників від водопостачання

31.10.2018
Поділитися:

Київводоканал продовжує систематичну роботу з юридичними особами, які незаконно користуються послугами холодного водопостачання та водовідведення в Києві.

Йдеться про самовільні врізки в централізовані мережі холодного водопостачання та водовідведення, бездоговірні відносини, безоблікове споживання послуг, заборгованість.

Найчастіше до таких порушень вдаються представники малого бізнесу, що мають потребу в значних об’ємах води: кафе, бари, ресторани, мийки автомобілів, тощо.

Роботу з порушниками проводить Управління Київводоканалу з контролю за водоспоживанням та водовідведенням (УКВВ).

До порушників застосовуються різні методи впливу: від попереджень та пропозицій перейти на правові форми відносин – до відключень від послуг.

За вересень-жовтень в рамках роботи проведеної УКВВ на користь Київводоканалу відшкодовано 4,4 млн грн. заборгованості.

Найчастіше порушники реагують на попередження і переходять в законну площину взаємовідносин з Київводоканалом. До відключень Київводоканал вдається в крайньому випадку - лише після численних попереджень та при повному небажанні порушників йти на діалог.  За вказаний період від мереж водоспоживання та/або водовідведення в Києві було відключено 65 споживачів-порушників.

Недофінансування, як наслідок несплати за послуги, суттєво впливає на роботу Київводоканалу. У зв’язку із збільшенням випадків самовільного підключення до мережі та безоплатного користування послугами з боку юридичних осіб Київводоканал з листопада активізує роботу з порушниками.

УКВВ складено графік відключень порушників, які відмовляються переходити в законну площину взаємовідносин з Київводоканалом. Такі заходи завжди проводяться відкрито та прозоро.

Закликаємо журналістів долучатися до висвітлення в ЗМІ заходів Київводоканалу. Для участі у запланованих відключеннях потрібно надіслати заявку на електронну адресу press@vodokanal.kiev.ua. Представники прес-служби Київводоканалу сконтактують з вами та повідомлять графік запланованих відключень на наступний місяць.