Київводоканал готується до повені

21.02.2019
Поділитися:

Київводоканал завжди заздалегідь готується до роботи в повеневий період. Навесні Товариство користується «Планом основних заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків». Одним з головних завдань в цей час є особлива увага до підготовки якісної та епідемічно безпечної питної води.

Технологічні режими підготовки питної води на Дніпровській та Деснянські водопровідних станціях завжди знаходяться під цілодобовим контролем, особливо ретельним під час проходження повені. Вони забезпечують якість питної води згідно з вимогами чинного в Україні стандарту на питну воду – ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

При погіршення якості води в джерелах водопостачання – річках Дніпро та Десна, – своєчасно коригуються технологічні режими підготовки питної води. Особлива увага приділяється  процесу знезараження питної води на етапах водопідготовки і транспортування її до споживачів.

Для забезпечення якості питної води відповідно до нормативних вимог на очисних водопровідних спорудах для її підготовки використовуються високоефективні коагулянти, а також флокулянт, хлор та аміачну воду. На період можливої повені Київводоканал забезпечує нормативний запас усіх реагентів.

На даний момент повені немає, якість питної води у Дніпрі та Десні відповідає чинним нормативним вимогам.

Додатково

Підприємство здійснює постійний систематичний контроль за якістю питної води на виході з насосних водопровідних станцій та в мережах централізованого господарсько-питного водопостачання. Його дотримання, відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10, забезпечують три виробничі хіміко-бактеріологічні лабораторії Товариства.