Київводоканал закликає дотримуватися Правил приймання стічних вод

26.02.2019
Поділитися:

Департамент екологічного нагляду Київводоканалу закликає абонентів чітко дотримуватися Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення.

Порушення правил негативно впливає на екологічну ситуацію в столиці, виводить з ладу обладнання на насосних каналізаційних станціях (КНС) та очисних спорудах Бортницької станції аерації (БСА).

Особливо небезпечними є так звані залпові скиди. Залповий скид  - це скид стічних вод з концентраціями забруднюючих речовин, що перевищують більш як у 20 разів допустимі величини показників. Такі скиди виводять з ладу каналізаційні колектори і потребують збільшення витрат на очищення.

Один із таких випадків мав місце 26.02.2019 – до Департаменту екологічного нагляду (ДЕН) надійшла скарга з насосної станції «Позняки» щодо залпового скиду нафтопродуктів.

Працівниками ДЕН була сформована група по виявленню об’єктів, які могли здійснити такий скид.

В ході опрацювання було виявлено, що об’єкт, який розташований за адресою вул. Зрошувальна, 31 (ПАТ Укрзалізниця, Регіональна філія «ПЗЗ» ВП Локомотивне депо «Дарниця») здійснив скид нафтопродуктів до міської каналізаційної мережі.

Представники ДЕН, які прибули на об’єкт, спочатку були не допущені до відбору проб стічних вод. Після попередження про виклик поліції фахівцям Київводоканалу дозволили відібрати проби. Проби були відібрані о 13 год. 50 хв після реєстрації в журналі перевірок та обстежень.

Під час відбору проб візуальний огляд показав розлиття нафтопродуктів від контрольного каналізаційного колодязя КК-7/17 до наступного. Сам колодязь візуально теж був забруднений нафтопродуктами. Відібрані проби будуть проаналізовані в лабораторії.

Київводоканал нагадує, що порушення Правил приймання стічних вод карається згідно чинного законодавства.

Тільки спільні зусилля та відповідальність кожного допоможуть зберегти навколишнє середовище і зробити наше місто кращим.