Київводоканал презентував хід реконструкції Бортницької станції аерації

16.05.2018
Поділитися:

15 травня в Міжнародному Виставковому Центрі відбулася презентацію реконструкції Бортницькоі станціі аераціі «Бортницька станція аераціі як сучасний екологічний фільтр столиці в майбутньому».

Презентація пройшла на стенді ПрАТ АК «Київводоканал» в рамках Міжнародної виставки енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціонування, водопостачання, відновлюваної енергетики, сантехніки і басейнів – Акватерм Київ 2018.

Директор дирекції по реконструкції БСА Олег Лисюк розповів, що в результаті реалізації проекту реконструкції станції, яка розпочалася  два роки тому і буде тривати 60 місяців, з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибокий, а сама станція стане компактнішою.

Площа основного виробництва БСА з існуючих на сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дасть можливість збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км. Споруди, які є джерелом неприємних запахів, будуть обладнанні системою деодорації повітря та значно віддаляться від житлової забудови. Мешканці прилеглих районів перестануть відчувати дискомфорт від сусідства з БСА.

Значна кількість електроенергії, що вивільниться після заміни застарілого обладнання, буде направлена на обслуговування нових споруд –  екологічно безпечних  мулоспалювальних заводів, куди після реконструкції буде надходити для спалення  залишковий мул. Це не тільки припинить нарощування намулових майданчиків, а й дозволить використовувати теплову енергію для потреб станції.

На презентації був також присутній Генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький, який звернув увагу присутніх на те, що роботи тривають згідно графіку та не впливають  на роботу існуючих очисних споруд, які продовжують працювати в штатному режимі.

«Оновлена Бортницька станція аерації після реконструкції стане сучасним екологічним фільтром європейської столиці» - наголосив Дмитро Новицький.

Кожен бажаючий може відвідати виставку Акватерм, яка  триває з 15 до 18 травня з 10:00 до 18:00 та завітати на стенд Киііводоканалу ( вхід 3 А, місце 3-Е-15), щоб на власні очі побачити як буде виглядати Бортницька станція аерації в майбутньому.

Цього року у виставці беруть участь 514 провідних компаній виробників і постачальників енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій, серед яких наше підприємство.