Київводоканалу перешкоджають в усуненні аварії

17.04.2019
Поділитися:

Співробітники Київводоканалу не можуть усунути аварійну ситуацію через недопуск на територію, де пролягають трубопроводи.

Роботі спеціалістів перешкоджає керівництво автостоянки, яку було незаконно побудовано на території, де проходять два трубопроводи діаметром 1200 мм  від Деснянської водопровідної, каналізаційний колектор, а також знаходиться заземлюючий контур та катодний захист трубопроводів від корозії.

За останні чотири роки Київводоканал неодноразово звертався до ТОВ «Союз Автоінвест» з проханням звільнити територію та за відсутності реакції з боку керівництва вимушений був подати до суду. Незаконність права власності на дану територію було підтверджено Вищим адміністративним судом України та  Верховним Судом України, але власник автостоянки досі не виконав припису і не звільнив територію.

Чотири дні тому на трубопроводах під автомайданчиком сталася аварійна ситуація. Спеціалісти Київводоканалу розпочали ремонтні роботи, але завершити їх не змогли, адже сьогодні  їм було відмовлено у доступі на територію. Після виклику поліції представники водоканалу були допущені до виконання робіт, але така ситуація може повторитися.

Київводоканал наголошує, що ця ситуація є вкрай небезпечною. Аварії на трубопроводах великого діаметру загрожують підтопленням території та значними втратами води. Якщо у спеціалістів не буде доступу для виконання ремонтних робіт, постраждають не тільки власники та користувачі автостоянки, а й інші мешканці міста.