Коментар щодо випадку захворювання серед мешканців Софіївської Борщагівки

24.04.2018
Поділитися:

З приводу інформації, розповсюдженої  Держпродспоживслужбою України, щодо випадку  захворювання серед мешканців с. Софіївська Борщагівка  Київської області,  де діагностовано ротавірусну інфекцію, Київводоканал повідомляє, що  з 17.04.2018 р. по 18.04.2018 р. у зазначених будинках була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу за адресою вул. Зодчих у м. Києві. Аварійно-відновлювальні роботи виконувалися відповідно до звернення міської ради м. Вишневе.

Водопостачання було відновлено 19.04.2018  після виконання  робіт згідно до вимог Технологічних регламентів Державних санітарних правил і норм 2.2.4-171.-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання.

Водозабезпечення  житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка  здійснює обслуговуючий кооператив товариства користувачів  мережами «Софіївка». Послуги з постачання питної води  до водогону кооперативу забезпечує КП «Вишнівськводоканал». Це підприємство лише на 20% відбирає питну воду з мереж Київводоканалу,  решту - 80% постачає з власних джерел.

Повідомляємо про відсутність будь-яких договірних відносин на постачання  холодної води  мешканцям  ЖК «Софіївський квартал», «Львівський маєток» та  «Софіївська слобідка». Водозабезпечення водою  цих ЖК забезпечуються з балансових мереж Вишнівськводоканалу.

Звертаємо увагу, що труба на якій сталася аварія приєднана до мережі, яка подає воду на Вишнівськводоканал, звідки розповсюджується на місто, але захворювання проявилися в локальній зоні саме в цих ЖК, а в самому місті Вишневе та інших районах жодного випадку захворювання не зафіксовано.