Контроль якості води у воєнний час

20.09.2022
Поділитися:

Війна несе безліч прихованих загроз, в тому числі і для джерел водопостачання. У водойми можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття, що може погіршувати якість  поверхневих вод. Також в часи війни споживачів хвилює радіаційна безпечність води.

У Київводоканалі суворо контролюють якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин. Фахівці наших лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, і можуть вчасно виявити будь-яку загрозу та оперативно зреагувати.

Вода аналізується як за фізико-хімічними і мікробіологічними, так і за радіаційними показниками. Радіаційний аналіз включає визначення показників питомої сумарної альфа-активності, бета-активності, активності цезію та стронцію.

Відповідно до результатів лабораторних досліджень якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води у Києві за показниками радіаційної безпечності та за всіма іншими гігієнічними показниками відповідає нормативним вимогам чинного ДСанПіН.

Ми працюємо 24/7, щоб гарантувати безпечність водопровідної води у столиці.