Модернізація, ефективність та тотальний розумний облік – пріоритети нашої роботи

11.11.2019
Поділитися:

«Київводоканал» йде шляхом економного споживання  електроенергії аби заощаджувати кошти для потреб розвитку підприємства. Для цього ми реалізуємо проекти із заміни старого неефективного обладнання.

Нещодавно завершилася реконструкція каналізаційних насосних станцій «Ново-Святошинська», «Ново-Подільська» та «Оболонь», де було встановлено новітнє енергозберігаючого обладнання. Сукупна розрахункова економія електроенергії на цих модернізованих об`єктах у річному споживанні електроенергії становить 10 737 935 кВт*год.

Крім того, після набуття чинності Закону про ринок електроенергії спостерігається зниження вартості електроенергії для промислових споживачів. Лише з липня до вересня нинішнього року ціна електрики для  «Київводоканалу» зменшилася з 2,68 грн/кВт до 2,28 грн/кВт (з ПДВ).

До того ж, розумна система обліку споживання електроенергії АСКОЕ, що була реалізована протягом останнього року, дозволяє не лише контролювати обсяг споживання, а й ще аналізувати витрати та приймати відповідні рішення з оптимізації режимів роботи обладнання.

Такий комплексний підхід сприятливо впливає на економічні показники підприємства. Зокрема, завдяки цьому «Київводоканал» зможе збільшити свої інвестиційні програми модернізації обладнання та реконструкції діючих мереж, а головне – чим менше витрат електроенергії буде на подачу води та водовідведення, тим стабільнішими залишатимуться тарифи для наших споживачів.