На очисні споруди БСА разом зі стоками надходить величезна кількість сміття

01.08.2019
Поділитися:

Бортницька станція аерації (БСА) повідомляє про значне збільшення кількісті сміття, яке надходить на очисні споруди разом зі стічними водами.

В середньому за день на грабельне відділення БСА потрапляє біля 4,2 тон сміття, значну частину з якого операторам, що слідкують за роботою очисних решіток, доводиться відбирати вручну.

Водночас, в період інтенсивних опадів у столиці кількість сміття різко зростає. Наприклад, 29 липня на станцію надійшло 8,5! тон різного непотребу.

Під час злив самовільно знімаються каналізаційні люки, через які до колекторів потрапляє бруд з вулиці, коробки, пакети, залишки шин, метал, дерево тощо.

Непоодинокими є також випадки скидання у каналізаційні колектори будівельного сміття: плитки, пластику, щебню, шматків бетону.

Київводоканал нагадує, що БСА не призначена для збору та утилізації твердих побутових відходів, її завдання – очищення стічних вод. Велика кількість сміття виводять з ладу обладнання на станції, значно ускладнює процес очистки стоків.

Крім того, сміття блокує каналізаційні колектори - щодня працівники Київводоканалу ліквідовують близько 30-ти засмічень в колекторах.

Самовільно відкривати каналізаційні люки, а особливо скидати туди сміття – категорично заборонено.