Нагороджено переможців конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз»

18.04.2019
Поділитися:

18 квітня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз».

Конкурс проводиться в Україні з 2004 року як національний етап міжнародного конкурсу Stockholm Junior Water Prize (Стокгольмський юнацький водний приз). Традиційно конкурс проходить за підтримки Київводоканалу.

Мета проведення конкурсу – залучення молоді до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Учні старших класів, ліцеїв та коледжів презентували на конкурсі свої ідеї та дослідження щодо покращення якості води в Україні та захиститу її від техногенного впливу життєдіяльності людини.

На церемонії нагородження ювілейного п`ятнадцятого Всеукраїнського етапу конкурсу були присутні представники посольства Швеції в Україні, компанії «Екософт», яка виступила спонсором конкурсу, та компанії ВВТ "WaterNet" –організатора конкурсу.

Цього року честь представляти Україну на фінальному етапі конкурсу у Стокгольмі випала Віталію Михайліченко – автору наукової роботи «Зупинити цунамі».

Представники Київводоканалу традиційно присутні у журі конкурсу і мають змогу оцінити винаходи юних науковців. Підприємство надає призи для переможців, а також організовує екскурсії до об`єктів водопостачання та водовідведення Київводоканалу, музеїв води та каналізації. Подібні заходи сприяють тому, що молодь зацікавлюється роботою у сфері водопостачання.

Вітаючи переможців, директор Київводоканалу Дмитро Новицький зазначив: «У нас є величезна потреба у залученні молоді до нашої галузі. І саме такими заходами ми готуємо підгрунтя, щоб у майбутньому у водоканалах країни з`являлися висококваліфіковані спеціалісти».

В цьому році окрім інших призів лауреатів конкурсу було нагороджено поїздкою на екофорум, що відбудеться у Львові у вересні  цього року. Молоді дослідники матимуть змогу виступити на форумі та представити свої досягнення міжнародній спільноті.