Наша Бортницька станція аерації очищує стічні води якісно!

03.11.2023
Поділитися:

Наша Бортницька станція аерації очищує стічні води якісно! Це підтверджують не тільки результати аналізів, а й найбільш неупереджені експерти – дикі лебеді, що оселились на відвідному каналі БСА.

На Бортницькій станції аерації застосовується класична схема обробки стічних вод, яка передбачає механічну та біологічну очистку. Стічні води, що вже пройшли всі етапи очищення, відводяться в річку Дніпро магістральним каналом, на якому і оселились птахи. За добу каналом проходить 600-650 тис. м3 очищеної води.

Граційні та чистоплотні лебеді не живуть у брудних водоймах, тим більше за наявності вибору. Тож можемо з впевненістю сказати, що очистка стічних вод на Бортницькій станції аерації відповідає всім нормативам. Представники київської фауни з цим погоджуються, адже окрім лебедів, тут живуть також качки, чаплі та інші птахи.

Сподіваємось, що наші гості залишаться на зимівлю, адже температура води в каналі ніколи не падає нижче 11-12 градусів. А поки пропонуємо вам помилуватись їхньою красою на цих фотографіях.