Навчання працівників Київводоканалу

25.04.2018
Поділитися:

93 працівники Київводоканалу завершили навчання та пройшли тестування знань з експлуатації електроустановок, будови і безпечної експлуатації парових та водогрійних котлів, технологічних трубопроводів та пожежної безпеки.

«Експлуатація систем водопостачання та водовідведення міста – виробництво високого ступеню ризику. Тому впроваджені заходи дотримання нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, профілактики профзахворювань та аварій у Київводоканалі є серед пріоритетних. У 2017 році випадків виробничого травматизму не фіксувалося», - повідомив напередодні Міжнародного дня охорони праці Голова правління – генеральний директор ПрАТ «АТ «Київводоканал» Дмитро Новицький.

Слід зазначити, що для запобігання нещасним випадкам на виробництві з урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу у Київводоканалі розроблено відповідні інструкції, приписи та правила, відбувається регламентний інструктаж працівників, відповідно до індивідуальних графіків навчання інженерно-технічні працівники Київводоканалу постійно підвищують кваліфікацію ( в тому числі і з питань охорони праці).

Так, у департаменті експлуатації водопровідного господарства минулого року проведено перевірку знань з питань охорони праці у 1668 робітників, вступний інструктаж пройшли 345 новоприйнятих працівників. 145 працівникам технічного департаменту поліпшено умови праці, проведено профілактичні та періодичні медичні огляди 268 працівників. А у департаменті експлуатації каналізаційного господарства реалізовані комплексні санітарно-виробничі заходи для підвищення рівня безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

Пам'ятаймо завжди, дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки є запорукою збереження найціннішого – людського життя, що дасть змогу нашим дітям рости у повноцінних сім'ях і бути щасливими.