Передавайте показники вчасно

15.10.2020
Поділитися:

Останнім часом почастішали звернення споживачів міста Києва щодо неправомірних нарахувань за послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення.

Звертаємо увагу, що до невірних нарахувань найчастіше призводять помилки споживачів при передачі показників лічильників. Щоб не робити таких помилок, читайте на нашому сайті Як уникнути невірних нарахувань та утворення боргів

  Під час карантину радимо передавати показники лічильників дистанційними  способами:

·  на сайті: vodokanal.kiev.ua -> Лічильники -> Надати показники;

·  через «Особистий кабінет» ПрАТ «АК «Київводоканал»;

·   за допомогою мобільних додатків «Viber» і «Telegram», приєднавшись до паблік аккаунту Київводоканал;

·   за телефонами контакт-центрів Товариства 202-02-02 та КК «ЦКС»  247-40-40.

Для коригування нарахувань часто виникає потреба провести контрольні зняття показників лічильників. В умовах карантину цю процедуру також можна провести дистанційно, детальніше про це читайте у статті Контрольне знімання показників: навіщо та як під час карантину. За результатами контрольного зняття показань проводяться донарахування за фактично спожиті послуги за тарифами, діючими на момент проведення коригування.

Споживачам, які не зняли та не передали показання квартирного засобу обліку води Товариству, нарахування за послуги з централізованого постачання холодної води та відведення холодної і гарячої води проводяться з урахуванням середніх показань споживання послуг, які можуть бути нижчими, ніж фактичне споживання.



Нагадаємо, що Законом України від 22.06.2017 № 2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» визначено обов’язок споживачів щомісяця надавати виконавцю послуг показання квартирних засобів обліку води, за якими повинні проводитися нарахування оплати за послуги з централізованого холодного водопостачання та холодного і гарячого водовідведення. Отже, вимогами чинного законодавства встановлюється обов’язок споживача щомісяця знімати та передавати виконавцю послуг показання квартирних засобів обліку води.

Показання квартирних засобів обліку води, передані споживачем Товариству, використовуються останнім виключно для проведення коректних нарахувань за надані послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення.  Для проведення коректних нарахувань за фактично спожиті послуги наголошуємо на необхідності передачі показань квартирних засобів обліку води.