Переймаємо зарубіжний досвід

18.11.2019
Поділитися:

У Київводоканалі постійно вдосконалюються системи професійного навчання та підвищення кваліфікації. Тому ми не впускаємо жодної нагоди повчитися у зарубіжних колег та перейняти цінний досвід.

Таку можливість нам надали представники посольства Нідерландів в Україні, запропонувавши за кошти відповідних програм Королівства Нідерланди провести навчання для інженерно-технічних працівників Київводоканалу.

«На жаль, наша водна галузь наразі має багато проблем, і нам корисно буде повчитися тому, як їх вирішують у інших країнах. Ми дуже вдячні за допомогу колег та можливість знайти рішення складних технічних та екологічних питань, що постають перед нами. Думаю, це буде корисний досвід для всіх учасників зустрічі», - зауважив генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Навчання включає триденну лекційну програму.  Під час першої зустрічі спеціалісти  водної галузі розповіли про інституційні, фінансові, юридичні  та організаційні аспекти водного менеджменту в Нідерландах, проблеми та шляхи їх вирішення. Разом зі співробітниками водоканалу до лекції долучилися і студенти київських вищих навчальних закладів: майбутні екологи та фахівці з водопостачання та водовідведення.

На другий день лекція відбудеться безпосередньо на  території Бортницької станції аерації, де нідерландські колеги розповідатимуть про енергоефективні технології в очистці стічних вод та методи видалення з них фосфатів.

В останній день навчальної програми зарубіжні фахівці поділяться досвідом управління якістю питної води, розкажуть про методи виявлення та видалення з води пестицидів, а також обговорять можливості використання потенційної енергії води у містах зі складним рельєфом.

Сподіваємося, що такі навчальні зустрічі проводитимуться і надалі.