Переваги лічильників води з дистанційною передачею даних

20.01.2021
Поділитися:

Вже 246 київських новобудов станом на сьогодні мають встановлені лічильники води з дистанційною передачею даних. Це надзвичайно зручно споживачам, і нам.

Переваги лічильників води з дистанційною передачею даних:

  • Дані передаються автоматично, навіть якщо ви у відпустці.

  • Ви не переплачуєте за необліковану воду, адже автоматизовані системи контролю обліку водопостачання дозволяють максимально знизити відсоток витрат води. Порівняйте: без такої системи втрати* по будинку можуть сягати 40% і вони розподіляються на всіх мешканців, а за її наявності – не більше 2%! 

  • При передачі зникають помилки через людський фактор - як з вашого, так і з нашого боку. 

Такий лічильник має спеціальну накладку та модуль передачі даних. Лінії зв’язку з усіх лічильників у будинку зводяться на єдиний концентратор, звідки дані централізовано передаються до водоканалу. 

Новобудови зараз обов’язково обладнуються такими лічильниками (їх одразу встановлює забудовник).

За бажанням мешканців, такі лічильники і системи диспетчеризації можна встановити також у будь-якому будинку, незалежно від року введення в експлуатацію. Але такі лічильники мешканці мають своїми коштами встановити в усіх квартирах будинку одночасно, а не лише в якійсь окремій квартирі.

Якщо всі мешканці будинку згодні на встановлення і мають на це кошти, голова ОСББ чи іншої керуючої компанії може розпочати розробку проєктно-кошторисної документації. 

 

*Втрати води - різниця між показниками загальнобудинкового лічильника та сумою квартирних лічильників води.