Продовжується скандальне будівництво, яке загрожує роботі Деснянської водопровідної станції

19.09.2019
Поділитися:

У Деснянському районі столиці, в межах охоронної зони Деснянської водопровідної станції Київводоканалу активізувалися будівельні роботи на ділянці, що розташована в безпосередній близькості від водозабірного ковша.

Це означає, що приватний маєток збираються звести на місці де проходять силові кабелі, які живлять водозабірний ківш, а також водоводи Д=1200-1400 мм, які транспортують воду на очисні споруди водопровідної станції.

Нагадаємо, що Деснянська водопровідна станція забезпечує 65% питної води міста. Пошкодження водоводів, чи створення проблем в роботі ковша - несуть загрозу стабільному забезпеченню питною водою більшої частини Києва. Будівництво в цій зоні є нонсенсом і повинно бути припинено негайно!

Вперше Київводоканал забив тривогу у липні цього року, коли на ділянці перед ковшом почали зводити паркан. Тоді завдяки ЗМІ та суспільному резонансу будівництво було зупинене.

Проте, вже в середині вересні забудовник відновив роботи. Важка техніка добудувала паркан, а на ділянку звозять щебінь та інші будівельні матеріали.

Київводоканал наголошує, що все це відбувається, не дивлячись на численні звернення до правоохоронних та інших органів державного та місцевого значення, які повинні в межах своїх повноважень вжити термінових заходів щодо припинення будівництва.

Листи та звернення зокрема були направлені в Поліцію, Прокуратуру, Державну архітектурно-будівельну інспекцію, Держгеокадастр, Департамент земельних ресурсів КМДА, Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів тощо.

Водночас, варто зазначити, що Київською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019101030000170, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 197-1, ч.1 ст.272 КК України.

Київводоканал буде в черговий раз звертатися до прокуратури з проханням вжити всіх можливих заходів в рамках справи.

Ми також звертаємося до ЗМІ та громадськості із закликом долучитися до захисту стратегічних об’єктів Деснянської водопровідної станції заради безперебійного водопостачання міста Києва та безпеки киян.