Продовжуються ремонтні роботи на Мостицькому каналізаційному колекторі

12.08.2019
Поділитися:

Продовжуються ремонтні роботи на Мостицькому каналізаційному колекторі глибокого залягання. Працівники Київводоканалу чергують на об`єкті у цілодобовому режимі.

На даний момент стабілізовано провал на аварійній ділянці колектору діаметром 2000 мм та довжиною 33 м. Задля цього було вибудовано цегляну заглушку та застосовано 30м3 піщано-цементної  суміші.

Також було замінено 55 м зруйнованого трубопроводу діаметром 1500 мм на новий склопластиковий трубопровід діаметром 1200 мм.

Наразі продовжуються земляні роботи з підготовки котловану для укладки ще 33-х метрів склопластикової труби, а також виконуються підготовчі роботи до реконструкції каналізаційної камери.

Поки триває ліквідація аварії, стоки транспортуються через тимчасовий  перепускний трубопровід діаметром 500-600 мм. Водопостачання та водовідведення житлового масиву здійснюються в штатному режимі, без обмежень.

Як повідомлялося, аварія сталася 12 липня в районі вул. Мостицької, 9. На проїжджій частині вулиці утворилося провалля через руйнацію залізобетонного колектору внаслідок дії газової корозії.