Проєкти Київводоканалу пройшли відбір за програмою Danida Business Finance на рівні Мінрегіону

23.10.2021
Поділитися:

За результатами конкурсного відбору проєктів Danida Business Finance в Україні проєкти Київводоканалу пройшли відбір на рівні Міністерства розвитку громад та територій.

Нагадаємо, що Danida Business Finance – це програма, що реалізується у рамках Данського співробітництва у цілях розвитку. Програмою передбачено надання коштів у вигляді позик та/або фінансової допомоги для фінансування стійких інфраструктурних проєктів у країнах, що розвиваються. Рамкову угоду між Урядом України та Урядом  Королівства Данія було ратифіковано у 2020 році.

Отже, затверджені були такі проєкти:

1. Реконструкція дюкерних переходів через р. Дніпро. 

2. Капітальний ремонт Головного міського каналізаційного колектору у м. Києві; протяжність 8,9 км. 

3. Реконструкція каналізаційної насосної станції «Правобережна» за адресом: вул. Промислова, 5/7 у Голосіївському районі м. Києва. 

 4. Реконструкція ділянки водоводу № 1 Д=900 мм від НС третього підйому Деснянської водопровідної станції до НС «Смородинська», протяжність 10,3 км. 

5. Реконструкція ділянки водоводу № 2 Д=900 мм від НС третього підйому Деснянської водопровідної станції до  НС «Крутогірна», протяжність 7,65 км. 

Проєкти мають вагомий соціально-екологічний ефект, адже їх реалізація суттєво підвищить якість та надійність централізованого водопостачання та водовідведення міста.

Наступним етапом буде надіслання презентаційних матеріалів щодо розглянутих проєктів Програмному комітетові Danida Business Finance при Міністерстві закордонних справ Королівства Данія для прийняття остаточного рішення.