Проєкти на 2021 рік

26.01.2021
Поділитися:

На 2021 рік ми маємо багато планів та проєктів, спрямованих на  покращення якості води, збереження екології та підвищення клієнтських сервісів.

Відмова від хлору

У рамках програми «Стоп хлор» ми продовжуватимемо підбір оптимальної технології знезараження води на Деснянській водопровідній станції. Нагадаємо, минулого року ми запустили на Дніпровській станції технологію знезараження води діоксидом хлору, яка зараз працює у тестовому режимі. Після повноцінного запуску технології в роботу, ми проаналізуємо її придатність для використання в проєкті модернізації Деснянської станції, яка постачає 60% води у місто. У разі необхідності будемо підбирати і випробовувати інші технології.

Реконструкція БСА

Наприкінці 2-го кварталу цього року завершиться повторна процедура визначення генпідрядної організації, що виконуватиме роботи з реконструкції Бортницької станції аерації, після чого буде підписано контракт та безпосередньо розпочнуться роботи з реконструкції. 

Будівництво триватиме до 2027 року. За цей час на Бортницькій станції аерації буде суттєво вдосконалено очистку стічних вод, знижено концентрацію шкідливих сполук у водах, що повертаються у Дніпро, та повністю вирішено проблему з неприємними запахами у лівобережних районах Києва.

Промивні води на Деснянській станції

В 2021 році ми активно беремось до вирішення одного з найбільш болючих екологічних питань для нашого підприємства - скид промивних вод Деснянської водопровідної станції у Русанівську протоку. Тут планується збудувати цех очистки промивних вод. 

Після реконструкції на Деснянській водопровідній станції повністю припиниться скид продуктів очищення питної води в Русанівську протоку, а зневоднений осад утилізуватиметься на полігоні твердих побутових відходів. Таким чином буде значно покращено екологічний стан Русанівської протоки. Крім того, завдяки впровадженню нової технології, вода, електроенергія та реагенти на Деснянській водопровідній станції будуть використовуватись більш економно. 

Будівництво цеху орієнтовно розпочнеться в середині 2021 року.

Боротьба із запахами на КНС

Ми нарешті знайшли ефективне вирішення проблеми розповсюдження неприємних запахів довкола каналізаційних насосних станцій (КНС) і цього року розпочинаємо впровадження відповідної технології на найбільших станціях, що розташовані поблизу житлової забудови. 

Нова технологія передбачає оснащення вентиляції грабельного відділення системою озонування. Так було вже переобладнано КНС «Воскресенська». У 2021 році технологію озонування планується впровадити на КНС «Мишоловка» (р-н станції метро Видубичі).

Капітальне будівництво

У 2021 році планується завершити розпочату минулого року реконструкцію каналізаційної мережі по вул. Іллінській та по пров. Несторівському, що здійснюється за кошти власної інвестиційної програми Київводоканалу. Цього ж року розпочнеться реконструкція ще одного колектора - по вул. Вербовій в рамках Програми економічного та соціального розвитку міста. 

Триватиме також реконструкція дюкерів через Дніпро, що забезпечить стабільне транспортування стічних вод правобережної частини Києва на споруди Бортницької станції аерації, та попередить екологічні ризики. 

Також ми працюємо над технічним переоснащенням трьох каналізаційних насосних станцій. Завершення їх реконструкції та введення в експлуатацію заплановано в рамках Інвестиційної програми на 2021 рік. 

До кінця року планується завершити будівельні роботи і на насосній станції 1 підйому БСА.

 

Дистанційні сервіси

Ми також продовжуємо розвивати наші дистанційні сервіси. Зараз активно працюємо над оновленням мобільного додатку, завдяки якому можна буде зручно сплачувати за послуги, передавати показники лічильників, замовляти опломбування та повірку тощо. В оновленій версії будуть усунені недоліки, а також додано нові функції.