Реконструкція Сирецького каналізаційного колектора

18.07.2019
Поділитися:

В Подільському районі Києва розпочинається будівництво ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора діаметром 1000 мм від вул. Кирилівської до вул. Скляренка.

В результаті робіт буде збудовано нову ділянку колектора із сучасних матеріалів. Стара ділянка, яка зараз знаходиться в робочому стані, однак вже допрацьовує свій термін придатності, стане резервною. Загалом буде перекладено біля 450 погонних метрів інженерних мереж.

Будівництво даної ділянки стане фінальним етапом масштабної реконструкції Сирецького колектору. В результаті кияни отримають біля 3 км оновлених каналізаційних мереж, що зменшить ризики аварійних ситуацій та витоків, забезпечить надійну роботу систем водопостачання та водовідведення.

Всі роботи проводяться у спосіб, який дозволить мінімізувати незручності для киян.

Будівництво здійснюється закритим методом зі збереженням транспортно-пішохідного руху по вул. Сирецькій та вул. Кирилівській, включаючи рух трамваїв, тролейбусів на всіх етапах. Зокрема будуть використані методи щитової та штольневої прохідки.

Труби, з яких буде прокладену нову ділянку колектору, футуровані поліетиленом. Київводоканал використовує в процесі будівництва нових та санації вже існуючих колекторів тільки сучасні матеріали, які є стійкими до газової корозії.

Закінчити роботи планується в червні 2020 року. Фінансування здійснюється за кошти Інвестпрограми Київводоканалу.