Ремонтні роботи на Голосіївському каналізаційному колекторі

22.05.2019
Поділитися:

Аварія на каналізаційному колекторі завжди спричиняє значні незручності для мешканців прилеглих будинків. Головним чином громадян турбує сморід, що поширюється довкола місця проведення відновлювальних робіт. З такими неприємностями довелося зіткнутися мешканцям Голосіївського району, де в останні роки часто траплялися аварійні ситуації на каналізаційному колекторі.

Голосіївський каналізаційний колектор діаметром 1500 мм пролягає від Одеської площі до вулиці Саперно-Слобідської, його загальна протяжність - 6,5 км. З 2011 року на ньому відбулося 7 великих аварій, іноді ремонтні роботи велися по кілька місяців. Основною причиною аварій є газова корозія, через яку руйнуються залізобетонні конструкції каналізаційних камер. Щоб запобігти цьому, каналізаційні камери планомірно ремонтуються, проводяться роботи з нанесення спеціального корозійностійкого матеріалу.

21 травня такі роботи розпочалися  на каналізаційній камері №7 (Проспект Голосіївський,  130). Підрядною організацією ПП «Укргідротрансбуд» будуть виконуватися роботи з хімічного захисту залізобетонних конструкцій камери, пошкоджених внаслідок дії газової корозії. Закінчити ремонт на цій ділянці спеціалісти планують 18 червня.

Дана камера має значні габарити, її діаметр складає 5,5 метрів – це майже діаметр тунелю метро. Вона заглиблена в землю на 17 метрів  - це висота семиповерхового будинка.

«Виконання цих робіт дозволить значно підвищити надійність та ефективність експлуатації колектору та забезпечити його безаварійну роботу. Проведення робіт буде пов`язано зі значними складнощами, але завдяки досвіду спеціалістів підрядної організації роботи будуть виконані чітко і в срок», - зазначив заступник головного інженера Управління каналізаційних мереж і насосних станцій Київводоканалу Андрій Кобзар.

Наразі також виконуються ремонтні роботи на каналізаційній камері №15 (Голосіївський проспект, 110), де 20 травня сталася аварія, обумовлена руйнацією залізобетонної плити перекриття внаслідок газової корозії.

Фахівцями Київводоканалу невідкладно були проведені роботи з локалізації даної аварійної ситуації з метою підтримання пропускної здатності колектору. Провал огороджено та організовано об`їзний рух транспорту.

Для якнайшвидшої ліквідації аварійної ситуації та відновлювального ремонту камери залучено спеціалізовану підрядну організацію. Роботи будуть виконуватися із застосуванням сучасних технологій та матеріалів, стійких до корозійного впливу.

Київводоканал просить мешканців із розумінням поставитись до тимчасових незручностей.