Робоча зустріч з представниками Асоціації ОСББ міста Києва

01.10.2021
Поділитися:

Сьогодні у Київводоканалі відбулась робоча зустріч з представниками Асоціації ОСББ міста Києва, де розглянули найактуальніші питання, які турбують мешканців багатоквартирних будинків.

На зборах були присутні керівники головних департаментів та служб підприємства, а також профільні фахівці.

Під час зустрічі підняли важливе питання розробки алгоритму взаємодії щодо виявлення, інвентаризації та передачі у комунальну власність міста мереж та елементів водопровідної і каналізаційної систем, які не мають власника.  Також звернули увагу на необхідність своєчасного технічного обслуговування пожежних гідрантів.

Іншим актуальним питанням стало  підвищення ефективності взаємодії між ОСББ та диспетчерською службою Київводоканалу і районними аварійно-ремонтними підрозділами. Дійсно, Київводоканал має обмежену кількість бригад, і вони виїжджають в першу чергу на аварії, де під загрозою знаходиться водопостачання великої кількості споживачів. На жаль, збільшення кількості бригад потягне за собою підвищення тарифу, адже будуть необхідні кошти на зарплату додатковим працівникам та закупку додаткової техніки. Тим не менш, ми намагаємось максимально ефективно розподіляти ресурси і реагуємо на всі заявки.

Але дуже часто виконання робіт затягується просто через те, що споживачі не можуть визначити відповідальні за рішення питання організації та скоординувати їх дії.  В цьому контексті найгострішою є проблема розмежування відповідальності комунальних служб та розподілу прав балансової належності.  

Комунальні структури тісно пов’язані між собою і можуть злагоджено працювати тільки за умови наявності об’єднуючого ланцюжка та чіткої координації, яка має відбуватись на рівні міста.  Тож представникам Асоціації було запропоновано розробити протоколи взаємодії ОСББ з комунальними службами, що в подальшому будуть узгоджені і відпрацьовані Київводоканалом.

Також на зустрічі було обговорено питання термінів та алгоритмів заключення договорів і розмірів абонплати.

Дякуємо Асоціації ОСББ м. Києва, зокрема  заступниці голови правління з питань по роботі з монополістами Юлії Бородіній за проявлену ініціативу. Подібні зустрічі допомагають  знайти правові точки дотику та шляхи  вирішення  спірних проблем. Нагадуємо, що ми маємо багато дистанційних каналів комунікації, якими можуть користуватись як представники ОСББ, так і будь-які споживачі, і це значно пришвидшує процес вирішення питань. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!