Запущено каналізаційний колектор на Порика

24.09.2020
Поділитися:

Завершено роботи з ремонту каналізаційного колектора діаметром 1000 мм на перетині проспекту Правди та вулиці Василя Порика, сьогодні колектор запущено в роботу.  Для відновлення ділянки застосовувалась технологія «рукава» Saertex компанії ТОВ «Олімп Буд Груп».

Це дозволило значно звузити ділянку виконання робіт і мінімізувало незручності для руху транспорту на проспекті Правди. За допомогою “рукава” було реконструйовано 34 метри аварійного трубопроводу, а гарантійний термін експлуатації  відновленої ділянки становитиме 50 років.

 

Технологія «рукав» або «панчоха» полягає в тому, що у пошкоджений трубопровід  затягується так званий «рукав», просочений спеціальним хімічним складом. Потім під дією ультрафіолетового випромінювання «рукав» твердіє і перетворюється на суцільний міцний трубопровід.  Цей процес подібний до встановлення фотополімерної пломби у стоматології.

Ця новітня технологія дозволяє не зменшувати пропускну спроможність аварійної ділянки труби і значно підвищити якість виконання робіт та надійність експлуатації колектора. Відремонтований колектор забезпечить мешканцям Виноградаря  безперебійне водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, що руйнування стінок залізобетонного колектору 1965 року побудови внаслідок дії газової корозії сталося на початку липня. Тоді фахівці Київводоканалу локалізували місце аварії, рух транспорту було частково обмежено. 

Були вжиті заходи для запобігання подальшому руйнуванню та розпочались роботи з прочищення колектору підрядною організацією. Колектор було промито, але руйнування продовжилось, через що довелося перекрити рух проїжджою частиною повністю та терміново відключити водопостачання та водовідведення мешканців житлового масиву Виноградар, щоб запобігти неконтрольованому руйнуванню.

Фахівці водоканалу оперативно облаштували тимчасову систему відведення стоків в обхід аварійної ділянки, далі роботи з ремонту колектору  продовжувались без відключень.