Що робити, якщо з крана тече вода незадовільної якості?

07.08.2018
Поділитися:

У весняно-осінній період Київводоканал згідно із затвердженим графіком двічі на рік проводить планові профілактичні промивки мереж, під час яких користуватися водою заборонено. Звертаємо увагу, промивка – це обов’язкова профілактика, необхідна для того, щоб вода, у тому числі у резервуарах, не застоювалась та не погіршувалась її якість. Крім того, під час таких заходів труби очищаються від можливого осаду.

Профілактика проводиться вночі, щоб не створювати незручності мешканцям. Упродовж часу виконання робіт Київводоканал не рекомендує користуватися водою з крану для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб. Після завершення профілактичних заходів перед застосуванням воду з крану потрібно спустити протягом хоча б 5 хвилин: якщо візуально вода прозора та не має стороннього запаху, користуватися нею цілком безпечно.

Якщо вам здається, що вода, яка тече з крану, змінила колір, тхне, тощо, і при цьому на сайті та дошці оголошень відсутнє оголошення про планові профілактичні промивки мереж, то не виключено, що роботи проводяться всередині будинку, наприклад, на вашому стояку, робітниками керуючої компанії або ОСББ.

У такому разі потрібно:

         -  Злити воду протягом 10-15 хвилин;

         -  Якщо нічого не змінилося, то зателефонувати до колл-центру Київводоканалу за номером (044) 202-02-02 або до аварійної служби за номерами 15-81 чи (044) 200-73-01;

         -  Залишити заявку щодо погіршення якості води, вказавши П.І.Б, адресу, контактний телефон та суть скарги (зміна кольору або запаху);

         -  Дочекатися дзвінка та домовитися про візит пробовідбірників, які безкоштовно перевірять якість вашої води;

         -  Отримати висновки лабораторних досліджень щодо якості води.

Нагадуємо, що Київводоканал промиває тільки дворові, вуличні та магістральні мережі, не втручаючись в роботу внутрішньобудинкових мереж.

Окрім того, Київводоканал займається тільки холодним водопостачанням – щодо погіршення гарячої води звертайтеся до Київтеплоенерго.

Незабаром можна буде прочитати про те, яким чином відбираються проби, як працюють пробовідбірники та скільки очікувати результат аналізів.