Що робити, щоб лічильник прослужив довше

21.07.2021
Поділитися:

Всі ми хочемо, щоб наші лічильники працювали  якомога довше та залишались слугувати нам далі після періодичної повірки. Але за статистикою більше половини лічильників не проходять повірку.  Часто вже після першої повірки прилад обліку відбраковують, і абоненту доводиться купувати новий.

Щоб лічильник прослужив якомога довше, радимо дотримуватись цих простих правил щодо того, як обрати, встановити та експлуатувати ваш прилад обліку.

1. Не купуйте найдешевший лічильник. Такий прилад, імовірно, буде відбракований вже під час першої повірки. Якісні лічильники середньої цінової категорії, як правило, без проблем можуть пройти 2-3 повірки.

2. Правильно встановлюйте лічильник. Лічильник, який за інструкцією має бути встановлений горизонтально, у вертикальному положенні з часом почне давати похибку. Тому довірити встановлення лічильника краще спеціалісту.

3. Вчасно повіряйте лічильник. Пропущений термін повірки загрожує переведенням на водопостачання за нормами, а лічильник, що простояв у квартирі без промивки 8 або 10 років, найчастіше вже не буде працювати справно.

4. Не допускайте механічних ушкоджень лічильника.  Отвори, тріщини та відколи є першим сигналом до відбракування приладу.

5. Не використовуйте магніти та інші шахрайські пристрої для штучного зменшення показників. Лічильники, що перебували під впливом магнітного поля, при повірці одразу виявляються та відбраковуються.

6. Дбайте про стан внутрішньобудинкових мереж у вашому будинку. Іржа та відкладення, що накопичуються у внутрішньобудинкових трубах, забруднюють лічильник та можуть призвести до того, що прилад вийде з ладу.

Будьте уважні, адже наразі існують як сертифіковані так і не сертифіковані індивідуальні прилади обліку води різних виробників. Київводоканал не приймає на облік лічильники, несертифіковані в Україні. Перелік затверджених типів приладів обліку води, які відповідають вимогам технічного регламенту та є сертифікованими в Україні можна переглянути тут.

Нагадаємо, що замовити послуги встановлення, повірки та заміни лічильників ви можете у нашому сервісному центрі. Більше про ці послуги читайте тут.