Щодо внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку для споживачів-юридичних осіб та власників нежитлових приміщень

29.01.2020
Поділитися:

У відповідності до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30.09.2019 №1716 «Про встановлення внесків за обслуговування ПрАТ «АК «Київводоканал» вузлів комерційного обліку комунальної послуги з централізованого водопостачання», з 4 кварталу 2019 року при наданні послуг холодного водопостачання застосовуються внески за обслуговування вузлів комерційного обліку.

Внески за обслуговування вузлів комерційного обліку – регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують витрати операторів зовнішніх інженерних мереж, пов’язані із обслуговуванням вузлів комерційного обліку. Нарахування та сплата внесків здійснюється за кожний календарний квартал.

Таким чином, споживачам було проведено нарахування внесків за обслуговування по завершенню розрахункового кварталу та відображено в рахунках за січень 2020 року, які містять обсяг та вартість фактично спожитих послуг за розрахунковий період (місяць – для послуг з водопостачання та водовідведення, а також обсягів централізованого відведення з території Споживача стічних вод; квартал – для внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку).

З метою врегулювання відносин з юридичними особами щодо оплати внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку централізованого водопостачання по договорам, що укладені до вересня 2019 року включно, Товариство направило споживачам проєкти додаткових угод до договорів на послуги водопостачання та водовідведення.

У разі, якщо Ваша організація, з якихось причин не отримала вищевказаний проєкт додаткової угоди, або до цього часу не підписала його, просимо завершити цей процес у найкоротший термін зручним для Вас способом.

Бланк такої угоди і надалі можна завантажити та роздрукувати для підписання з офіційного сайту ПрАТ «АК «Київводоканал» за посиланням: https://vodokanal.kiev.ua/uklasti-dogovіr-z-yuridichnoyu-osoboyu.

Або безпосередньо тут: ДОДАТКОВА УГОДА щодо внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку

Підписану додаткову угоду до договору «Щодо внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку» просимо надати до Товариства одним із зручних для Вас способів:

–   надати до одного з Центрів обслуговування споживачів (м. Київ, вул. Електротехнічна, 16, або м. Київ, вул. Лейпцизька, 1А);

–   направити листом на адресу Розрахункового департаменту «ПрАТ «АК «Київводоканал» (02222, м. Київ, вул. Електротехнічна, 16);

–   передати контролеру Товариства, що обслуговує об’єкти Вашої організації, під час контрольного знімання показань лічильників.