СПІЛЬНА ПУБЛІЧНА ЗАЯВА

16.06.2021
Поділитися:

Тема: Щодо статусу реалізації Проєкту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках реалізації проєкту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації» (UKR-P2)

 Японське агентство міжнародного співробітництва (далі – JICA) та ПрАТ «АК «Київводоканал» (далі – КВК) продовжують плідну співпрацю, реалізуючи Проєкт модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках реалізації проєкту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації», один з найбільших інфраструктурних проєктів в Україні.

23 квітня 2021 року КВК завершив оцінку Технічної і Фінансової пропозицій, які отримав 26 лютого 2021 року. 15 червня 2021 року, JICA офіційно погодило звіти з оцінювання Технічної і Фінансової пропозицій, після консультацій з відповідними вищими органами Японії, які не мають заперечень щодо процесу оцінювання, реалізованого КВК, а також щодо запропонованого наступного етапу, а саме переговорів з Учасником торгів.

З метою роз’яснення та інформування щодо фактичного стану реалізації Проєкту, JICA та КВК зазначають наступні найважливіші аспекти:

 - Значна затримка в реалізації Проєкту головним чином пов’язана з серйозною епідемією COVID-19, яка суттєво вплинула на усталену господарську діяльність, створивши різноманітні труднощі, що заважали проведенню торгів у визначеному форматі. Господарська діяльність не відбувалася звичним чином.

- Стосовно процесу перевірки та погодження JICA кожного етапу закупівель, потрібно зазначити, що необхідним є забезпечення прозорості та об’єктивності закупівель, особливо, коли йдеться про масштабний інфраструктурний проєкт, у відповідності з положеннями Кредитного договору та Керівними принципами JICA.

- На сьогодні, 15 червня 2021 року, JICA надіслало КВК лист-погодження та санкціонувала КВК на проведення наступного етапу - а саме переговорів з Учасником торгів.

- Проєкт залишається на шляху реалізації та рухається вперед. Обидві сторони – кредитор (JICA) та агентство-виконавець (КВК) – залишаються відданими ефективній реалізації Проєкту у повному обсязі.

- По завершенні переговорів з Учасником торгів, КВК повідомить про наступні етапи, які стосуватимуться планування самих робіт.

Незважаючи на труднощі, викликані розповсюдженням COVID-19 у всьому світі, і його суттєвий вплив на господарську діяльність, усі сторони докладають максимальних зусиль для прискорення реалізації Проєкту.

 

З повагою,

 

СУГІМОТО Сатоші,

Постійний представник

Офіс JICA в Україні

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA)

 

Лисюк Олег Володимирович,

Заступник генерального директора по капітальному будівництву та інвестиціях – директор дирекції по реконструкції Бортницької станції аерації ПрАТ «АК «Київводоканал»

 

 

З оригіналом публічної заяви можна ознайомитися тут.

 

Інформація про Проєкт (додаток)

 

Вид фінансування: Кредит в рамках проєкту Уряду Японії «Офіційна допомога розвитку» (ODA) на Особливих умов для економічного партнерства (STEP)

Прийнятна країна: Генеральний підрядник має бути представлений японською компанією, компанії-субпідрядники можуть бути з інших країн.

Правило країни походження: Загальна вартість товарів і послуг, закуплених в Японії має бути не меншою ніж 30 відсотків від вартості контракту(контрактів) (окрім консалтингових послуг).

Методика закупівлі: Торги проводяться як міжнародні конкурсні торги. Укладається один контракт на всі будівельні роботи як єдиний договір підряду.

Склад Проєкту:
 Пусковий комплекс 1: Технічне переоснащення споруд 2-го та 3-го блоків з метою забезпечення якісної очистки всього обсягу стічних вод на період будівництва нового 1-го блоку з влаштуванням систем дезодорації повітря від споруд блоків.

Пусковий комплекс 2: Будівництво цеху механічного зневоднення осадів стічних вод.

Пусковий комплекс 3: Будівництво технологічної лінії утилізації осадів стічних вод.

Пусковий комплекс 4: Будівництво нового 1-го блоку.