Станом на 21 жовтня якість води відповідає нормам

21.10.2022
Поділитися:

Водопровідна вода у Києві безпечна та відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН.

У Київводоканалі суворо контролюють якість води річок Дніпра та Десни і артезіанських свердловин. Вода аналізується в лабораторіях, розташованих безпосередньо на водопровідних станціях, а також Головною лабораторією. Фахівці постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, а також у контрольних точках міської мережі.

Вода аналізується за фізико-хімічними і мікробіологічними, а також за радіаційними показниками. На виході з очисних споруд контроль здійснюється щоденно за 22-ма, щомісячно за 48-ми та щорічно за 76 показниками. У розподільчих водопровідних мережах міста якість води перевіряється щоденно без вихідних у 35 контрольних точках на різних вулицях по всіх районах Києва. Головна лабораторія Київводоканалу щодня аналізує більше 70 проб.

На сьогодні всі процеси з водопідготовки здійснюються в установленому порядку, всі водопровідні споруди працюють в штатному режимі. Київводоканал забезпечений усіма необхідними реагентами в достатній кількості.

Станом на 21 жовтня відхилень у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН.