Система каналізаційного господарства Київводоканалу поступово реконструюється

16.06.2021
Поділитися:

Система каналізаційного господарства Київводоканалу поступово реконструюється, а модернізація Бортницької станції аерації має розпочатися вже цього року. Про це заступнику Київського міського голови Петру Пантелеєву та журналістам розповіли спеціалісти підприємства.



Журналісти дізнались, що під Дніпром проходять дюкерні лінії. По ним стічні води правобережної частини Києва транспортуються на Бортницьку станцію аерації для очищення.

Загалом таких дюкерів сім. Чотири з них споруджені ще у 1966 році, два у 1975 році, і один у 1989 році.



Через велику кількість бруду та піску у стічних водах, при їх транспортуванні нижня частина трубопроводів швидко руйнується. Тому вони періодично потребують реконструкції, яка дозволить мінімізувати екологічні ризики, забезпечить стабільну роботу та збільшить їх пропускну спроможність. Експерти оцінюють вартість їз заміни всіх дюкерів у 494,6 млн грн.

Генеральний директор - голова правління Київводоканалу Сергій Крушановський на запитання журналістів доповів про стан справ навколо робіт по модернізації Бортницької станції аерації.



«Минулого тижня ми провели чергову зустріч з Японським Агентством Міжнародного Співробітництва (JICA), Міністерством Фінансів України, та Японським Консульством щодо поточного статусу та наступних етапів реалізації проєкту реконструкції станції. Японська сторона проінформувала про завершення процедури розгляду результатів оцінки отриманої пропозиції та повідомила про направлення відповідного погодження найближчим часом. Вже наприкінці червня українська сторона зможе розпочати переговори з переможцем тендеру на будівництво та реалізацію робіт. Зі свого боку JICA заявило про готовність підтримати Міністерство Фінансів України та Київводоканал у переговорах, щоб договір був укладено якнайшвидше та були розпочаті роботи на будівельному майданчику» - зазначив генеральний директор С.Крушановський.