У Київводоканалі проводяться обшуки

28.07.2023
Поділитися:

Вже  більше року Київводоканал знаходиться під тиском правоохоронних органів, які неодноразово висували обвинувачення проти наших працівників.

Сьогодні у Київводоканалі  проводяться обшуки слідчими СУ ГУ НП, відповідно до ухвали Голосіївського районного суду м. Києва. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених Київводоканалом за нібито завищеними цінами.

Наголошуємо, що усі закупівлі Київводоканал проводить за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому Законом України порядку. Ці закупівлі регулярно моніторить Державна аудиторська служба України на предмет дотримання законності та правильності проведення торгів і жодних зауважень до процедур при моніторингу не надавала.

Київводоканал та майже 7 тисяч його працівників щодня попри небезпеку війни виконують свою роботу, забезпечуючи киян життєво необхідними послугами. Необгрунтовані підозри, обвинувачення та обшуки,  відволікають працівників критичної інфраструктури від їх прямих обов’язків та створюють психологічний тиск. Це може напряму вплинути на роботу підприємства та на стабільність водопостачання міста. Працівники Київводоканалу розраховують на об’єктивне та неупереджене розслідування, а не чергову спробу дискредитувати міське підприємство.