У Київводоканалі відбувся перший у 2019 році Форум ОСББ

14.02.2019
Поділитися:

12 лютого відбувся перший у цьому році Форум ОСББ у Київводоканалі, спеціальною темою засідання якого було «Про затверджену Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг».

Серед присутніх були заступник директора розрахункового департаменту Київводоканалу Юрій Терещенко, начальник фінансово-економічного управління Олена Колесник, начальник управління розвитку житлово-комунального господарства ДЖКІ КМДА Віра Радченко, радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов, керівник департаменту з продажу теплової енергії КП «Київтеплоенерго» Денис Безпаленко.

Модератором форуму була Вікторія Яковлєва, начальник інформаційного управління Київводоканалу.

Особливу увагу на форумі приділили «Методиці розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг», яка була розроблена Мінрегіоном на виконання закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та нового закону №2189 «Про житлово-комунальні послуги», який набирає чинності з 1 травня 2019 року.

Начальник фінансово-економічного управління Олена Колесник детально розповіла про особливості співпраці між Київводоканалом та споживачами, підкресливши, що нагальна справа – встановлення у кожній квартирі лічильника, завдяки якому споживач сплачуватиме тільки за спожиті кубометри.

Деталі можна переглянути у презентації.

Начальник управління розвитку житлово-комунального господарства ДЖКІ КМДА Віра Радченко підкреслила, що «Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг» потребує діалогу між надавачами комунальних послуг та споживачами, завдяки якому можна буде розглянути всі практичні питання.

Додатково

Основною метою форуму ОСББ є вирішення питань колективних споживачів з Київводоканалом. За три роки існування Форум перетворився на публічний інформаційний майданчик для спілкування не лише з Київводоканалом, але й представниками міської влади, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, «Київтеплоенерго», ГІОЦ та ЦОС.

На сьогодні більш ніж 80 житлових організацій активно співпрацює з Товариством у рамках Форуму: надає свої пропозиції, озвучує власні проблемні питання чи окремих мешканців, а також допомагає у спільному їх вирішенні.

У пріоритеті залишається розширення співпраці з ОСББ, ЖБК та комунальними й державними установами.

Запрошуємо всіх долучатися до роботи Форуму та надсилати свої пропозиції та звернення на електронну пошту press@vodokanal.kiev.ua (у темі листа вказати «Форум ОСББ і ЖБК»).