У Київводоканалі відбувся тренінг щодо поводження з вибухонебезпечними предметами

05.08.2022
Поділитися:

Під час війни значну загрозу для населення несуть вибухонебезпечні предмети. На жаль, у Києві і Київській області ще залишились нерозміновані території,  де є ризик натрапити на залишені ворогом пастки. Щоб підвищити обізнаність працівників Київводоканалу щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, фахівці ДСНС провели на нашому підприємстві спеціальний тренінг.

Слухачі дізнались про правила поведінки у випадку виявлення розтяжок, ручних гранат, протипіхотних мін, касетних бойових елементів, мінометних боєприпасів тощо. Найголовніше правило, яке має запам’ятати кожен – ні в якому разі не брати до рук, не підіймати та не пересувати вибухонебезпечні або просто підозрілі предмети. В разі такої знахідки необхідно по можливості позначити небезпечне місце та одразу ж повідомити рятувальні служби за номерами 101 або 102.

Особливо пильними треба бути на територіях, де тривають активні бойові дії, та у населених пунктах, що певний час знаходились під окупацією. У будь-якому випадку, уважність та відповідальність під час воєнного стану можуть врятувати життя.