У рамках Дня донора працівники Київводоканалу здали понад 16 літрів крові

14.06.2018
Поділитися:

Щорічно 14 червня в Україні відзначається Всесвітній день донора крові. У цей День звертається увага на необхідності регулярної здачі крові, адже, на жаль, у лікарнях та клініках постійно відчувається її нестача.

Сьогодні майже 40 наших співробітників з різних підрозділів виявили бажання долучитися до цієї потрібної справи та стали добровольцями. У приміщенні Київводоканалу вони здали понад 16 літрів крові.

Під час заходу заступник генерального директора Київводоканалу, депутат Київської міської ради Вадим Сторожук зазначив, що Київводоканал вже не перший рік долучається до таких акцій.

«Дуже приємно, що наша компанія долучилась до цієї місії, коли людина жертвує частинкою себе як фізично так і духовно. Кожен з нас розуміє, що кожна краплина крові несе здоров’я, посмішку на обличчі та навіть додаткові хвилини життя», - відзначив він.

За словами Вадима Сторожука, для Київводоканалу це не ситуативна місія, а системні, корпоративні по духу сімейні ініціативи, які підтримуються і супроводжуються усією командою підприємства.  

«В першу чергу ми звертаємо увагу на дитяче здоров’я і цей День притягує увагу до цієї проблеми. Потрібно робити такі пожертви, хтось може допомогти фінансово, а хтось може допомогти своєю кров’ю і це набагато цінніше та дорожче ніж гроші. Виходячи з практики та життєвого досвіду розумієш, що це дуже достойно і може бути дуже вчасно для когось і отримуєш позитивні емоції, коли усвідомлюєш, що зроблено крок на збереження і на підтримання життя дитини», – зазначив він.

Наостанок, Вадим Сторожук закликав інші компанії та підприємства брати участь у таких акціях не тільки 14 червня, а й протягом усього року.

В свою чергу, заступник начальника Інформаційного управління Оксана Стан зазначила, що завдяки таким акціям дійсно вдається врятувати життя.

«Ми вже багато років долучаємося до акції з нагоди Всесвітнього дня донора. В минулому році наші співробітники виявили велике бажання стати донорами для маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Символічно, що саме в цей день кров одного із наших співробітників під час операції врятувала життя маленькій дитині», - розповіла вона.

Голова Товариства Червоного Хреста м. Києва Тетяна Гоєнко також відзначила важливість події, що відбулася.

«Донорство крові є одним із напрямків нашої діяльності. Це значима подія і ми вирішили її провести на Київводоканалі оскільки це знане підприємство і на ньому працюють багато молодих людей, які виявляють бажання стати донорами. Ми кожного року ініціюємо проведення забору крові в усіх районах міста і за рік нам вдалося зібрати усього 150 літрів крові», - підсумувала вона.

Додатково:

Донорство крові виникло понад 100 років тому після відкриття груп крові. Проблема забезпечення лікарень донорською кров’ю та препаратами крові гостро стоїть перед пацієнтами та їх родинами. Відсутність донорської крові і препаратів крові загрожує перериванням лікувального процесу і навіть втратою життя пацієнта. Переливання крові часто застосовують в хірургії, при травмах, кровотечах та пологах для поповнення втраченої крові. Під час лікування онкозахворювань нерідко показники крові падають і вона втрачає здатність згортатися, тоді будь-який рух може призвести до кровотечі, в таких випадках людей рятує переливання донорської крові. Донорську кров неможливо замінити. Єдиним джерелом донорської крові є людина-донор.