Представники ДЕІ Столичного округу не були допущені на територію Дніпровської водопровідної станції

18.01.2022
Поділитися:

Останнім часом Київводоканал отримує підвищену увагу з боку Державної екологічної інспекції столичного округу. Кілька позапланових перевірок було здійснено восени минулого року, після чого Київводоканал отримав відповідні приписи.

Сьогодні представники Державної екологічної інспекції Столичного округу знову прибули з позаплановою перевіркою, але не були допущені на територію Дніпровської водопровідної станції.

Київводоканал завжди намагається йти назустріч перевіряючим органам. Але наші водопровідні станції  є стратегічними об’єктами у системі водопостачання міста. Надання доступу до таких об’єктів передбачає проходження спеціальної процедури, яка повинна бути дотримана для збереження безпеки функціонування об’єкту критичної інфраструктури. 

На жаль, ми не можемо надати доступ до наших об’єктів якщо порядок та підстави проведення позапланових перевірок порушені. А саме це і було виявлено під час двох останніх візитів Державної екологічної інспекції столичного округу до Київводоканалу. Приписи, видані за результатами цих перевірок, вже оскаржуються.

Сьогоднішня перевірка саме і мала стосуватись дотримання вищезгаданих приписів, тож у ДЕІ немає підстав перевіряти виконання приписів, які за результатами розгляду окружного  адміністративного суду можуть і скоріше за все будуть визнані незаконними.

Крім того, направлення на сьогоднішню перевірку було також оформлено з порушеннями законодавства, зокрема вимог Закону про держнагляд та Положення про ДЕІ.