Вітаємо з Днем бухгалтера!
Жодне підприємство для успішної роботи не зможе обійтись без бухгалтера. У Київводоканалі працює близько 80 бухгалтерів, переважна більшість з яких жінки. При цьому чверть спеціалістів має стаж роботи вже більше 20 років.
Бухгалтерія є у кожному підрозділі підприємства, і в кожного спеціаліста своє завдання, але разом вони утворюють єдиний чіткий механізм, завдяки якому збираються та обліковуються дані щодо діяльності компанії.
Найбільша кількість фахівців-бухгалтерів працює саме в Розрахунковому департаменті – одному з основних структурних підрозділів підприємства, що займається проведенням нарахувань, збором коштів та удосконаленням процесу обліку.
«У бухгалтерії нашого департаменту працює 23 фахівці, і всі мають різні завдання. Це і спеціалісти з нарахування заробітної плати, з обліку матеріалів і нематеріальних активів, є також співробітники, що ведуть блок судових справ, та інші», - розповідає головний бухгалтер розрахункового департаменту Неля Лупар. Вона працює бухгалтером усе життя і в іншій професії себе не уявляє, фах обрала ще з раннього дитинства і вважає цю професію своєю долею. «Щоб стати бухгалтером потрібно бути пунктуальним, скурпульозним і вміти добре рахувати. Але це ще не все. Також необхідно мати людяність – це найперше, що характеризує головного бухгалтера».
Бухгалтера працюють не тільки з цифрами, але й з людьми. Представників цієї професії багато в Центрах обслуговування споживачів, де вони безпосередньо спілкуються з абонентами. Ми поцікавились у співробітників Центрів, чим же їм подобається робота бухгалтера:
Стабільність. Кожен день ми виконуємо приблизно одну і ту ж саму роботу. Комусь це може здатися нудним, але є і свої плюси: завжди розумієш приблизний обсяг справ і можеш спланувати робочий час.
Завжди є робота для мозку. Іноді «розгадування» показань лічильників нагадує розв`язання головоломок, і коли в черговий раз вдається правильно вирішити загадку, навички поліпшуються та вдосконалюються.
Набуття нових знань. Сучасний світ вимагає від бухгалтера безперервного підвищення кваліфікації. На цій посаді доводиться постійно вчитися, слідкувати за змінами в законодавстві, опановувати нові програми та технології.
Підвищується уважність. Для бухгалтера, який приймає споживачів, важлива будь-яка дрібниця. Одразу привчаєшся робити все чітко і швидко, а перед споживачами посміхатися та контролювати емоції, навіть якщо виникла стресова ситуація.
Вдосконалюються навички спілкування. Фахівцю-бухгалтеру ЦОС щодня доводиться спілкуватися з великою кількістю людей. Спочатку це може бути складно і важко, але згодом стаєш більш впевненим, краще розумієш співрозмовників та вчишся швидко вирішувати конфліктні ситуації.
З нагоди професійного свята директор Розрахункового департаменту Валерій Люлін привітав усіх бухгалтерів та урочисто нагородив кращих співробітників. «Вітаємо наших бухгалтерів та дякуємо за їхню відповідальну та копітку роботу. Це дуже важка справа, в якій неможна допускати помилок, адже відповідальність за кожну помилку нестиме керівництво компанії. Треба бути уважним, посидючим, вдумливим. І ми дуже цінуємо наших бухгалтерів, адже вони мають усі ці якості. Ваша робота може не завжди цікава і різноманітна, але дуже важлива для підприємства!»
Додатково:
День бухгалтера відзначається в Україні з 2004 року. 16 липня – це дата затвердження Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», який було прийнято у 1999 році.