Витік каналізаційних стоків через підключення тимчасової каналізації з будівельного майданчика

12.03.2018
Поділитися:

 

9 березня в районі новобудови за адресою вул. Т. Драйзера, 40, виявлено витік каналізаційних стоків у систему водозливу. Як повідомив заступник начальника Управління експлуатації каналізаційного господарства та насосних станцій Руслан Ролінський, причиною стало об’єднання системи поверхневого зливу та каналізаційної системи.

Як виявилося, до системи було підключено тимчасову каналізацію з будівельного майданчика, оскільки за даною адресою тривають будівельні роботи, хоча частина мешканців уже заселилися в новобудову. При цьому водозлив діаметром 1200 мм та каналізаційні колодязі виявилися засипаними відходами будівництва, а доступ до них був перекритий покладеним в ході будівництва асфальтовим покриттям.

За словами Р. Ролінського, фахівцям комунальних служб вдалося потрапити на територію лише після втручання представників районної адміністрації та поліції. Оскільки система зливу перебуває на балансі шляхово-експлуатаційного управління, ліквідацію наслідків аварії проводять спеціалісти ШЕД. Для відкриття доступу до системи довелося застосувати екскаватор.