Відбулось друге відкрите обговорення щодо коригування тарифів на водопостачання та водовідведення

08.10.2019
Поділитися:

8 жовтня  відбулось  друге відкрите обговорення проєкту постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2019 рік.

На слуханнях були присутні представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Київської міської державної адміністрації та Департаменту житлово-комунальної інфраструктури.

Протокол перших громадських слухань, що відбулись 19 серпня, був переданий до Національної комісії, і до 6 жовтня регулятор приймав  пропозиції та зауваження щодо проекту постанови. Київводоканалом також були надані пропозиції, що стосувалися основних статей витрат – електроенергії та заробітної плати. У разі врахування цих пропозицій, тариф зросте на 45 копійок і становитиме 20,82 грн.

«Підвищення тарифу обумовлено в першу чергу  змінами на ринку енергоносіїв та гострою необхідністю у підвищенні заробітної плати нашим співробітникам, аби підприємство було забезпечене кваліфікованими кадрами. Ми будемо намагатися робити все можливе, аби  тариф  був своєчасно прийнятий регулятором, адже від цього залежить подальша робота  нашого підприємства», - зазначив генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Протокол відкритого обговорення буде оприлюднено на сайті Київводоканалу у визначені законодавством строки.