Відбулось відкрите обговорення Інвестиційної програми Київводоканалу

06.12.2019
Поділитися:

6 грудня у Київводоканалі відбулося відкрите обговорення проєкту постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми ПрАТ «АК «Київводоканал» на 2019 рік».

«Основною метою реалізації Інвестиційної програми для нашого Товариства є оновлення основних фондів, підвищення ефективності виробництва та якості надання послуг з централізованого водопостачання і водовідведення шляхом реалізації заходів, передбачених  програмою», - підкреслив генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

В основу Інвестиційної програми закладено два стратегічних напрямки: капітальне будівництво та закупівля технічного та технологічного обладнання.

В рамках Програми пропонуються до виконання  заходи з реконструкції  12 об’єктів капітального будівництва, серед яких вузли знезараження водопровідних насосних станцій «Виноградар-І», «Південий Водопарк» та «Депутатська»,  резервуар  чистої води насосної станції «НВС-ІІ»,  каналізаційні колектори та інші об`єкти. 

«Слід виокремити заходи, які реалізуються за рахунок кредитних коштів Світового  банку. Відповідно до Постанови НКРЕКП до річного інвестиційного плану включено планову суму позичкових коштів на реалізацію заходів Проекту розвитку міської інфраструктури: виконання робіт з реконструкції насосної водопровідної станції І підйому Дніпровської водопровідної станції та реконструкцію 20 підвищувальних насосних станцій з установкою енергоефективного насосного обладнання», - розповів заступник директора з питань проектування та перспективного розвитку Костянтин Петров.

Також, до Інвестиційної програми включено заходи з перспективного проєктування, що дозволять в майбутньому здійснювати реконструкцію та модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства, направлену на підвищення якості надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

За результатами обговорення буде оформлено протокол, який буде оприлюднено на офіційному сайті Товариства та надіслано до НКРЕКП для подальшого розгляду та схвалення відповідної постанови.